تحصیل در خارج از کشور

تحصیل در خارج از کشور

مهاجرت تحصیلی

هر ساله میلیون ها نفر در سراسر دنیا برای ادامه تحصیل عازم کشورهای دیگر می‌شوند. این امر در کشور ما، ایران نیز متداول است و تعداد زیادی از جوانان ایرانی عازم کشورهای دیگر می‌شوند و یا در فکر این هستند که برای تحصیل در خارج از کشور اقدام کنند.

شرایط مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی چیست و چرا باید برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر مهاجرت کرد؟
این سوالی است که در ابتدا بسیاری از افراد به دنبال پاسخ آن می گردند. تحصیل دریچه علم و مهارت را برای زندگی ایده آل فراهم می کند.
در دوره جهانی سازی، بین المللی شدن آموزش عالی به طرز چشمگیری افزایش یافته و به یک فعالیت محور بازار تبدیل شده است. با پیشرفت سریع آموزش های بین المللی، دانش آموزان و دانشجویان بیشتر در کشورهای خارجی به دنبال تحصیلات عالی هستند و بسیاری هم اکنون تحصیل در خارج از کشور را به عنوان پله ای برای اقامت دائم در یک کشور در نظر می گیرند.
در اقتصاد امروز جهان دانش مهمترین عامل تولید و رشد اقتصادی و تضمین رقابت و نوآوری است. در کشورهای در حال توسعه، دانش به عنوان ابزاری مهم برای توسعه در نظر گرفته می شود. ساده ترین و شهودی ترین روش برای تعریف دانش همان معنای واقعی کلمه “آنچه مردم می دانند” است. دانش از فرد پدیدار می شود و همیشه ذاتاً با فرد در ارتباط است ، یعنی هر شخص دانش خود را از داده ها و اطلاعات خلق می کند.
بسیاری از کشورهای توسعه یافته تغییر جمعیتی و تحولات منفی جمعیت را تجربه می کنند که انتظار می رود منجر به کمبود نیروی کار شود. در این زمینه، دانشجویان بین المللی به عنوان افراد ایده آل برای حفظ در نظر گرفته می شوند زیرا فرض بر این است که آنها با زمینه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور میزبان آشنا هستند.
در دهه های گذشته میزان مهاجرت تحصیلی به صورت چشم گیری افزایش یافته است. هدف از این مطالعه کشف عناصر مؤثر بر تصمیم دانشجویان در مورد مهاجرت است. دو عنصر اصلی مؤثر بر مهاجرت دستمزدها و کیفیت آموزش است. باید تأکید کرد که کشورهایی که دارای بالاترین کیفیت آموزش هستند لزوماً کشورهایی با دستمزد بالا نیستند.

مطالب مرتبط:
اقامت دانشجویی اوکراین

دانشگاه های اوکراین

higher education

شرایط عمومی تحصیل در خارج از کشور

برای تحصیل در خارج از کشور فارغ التحصیل شدن از دوره قبلی و داشتن معدل حداقل بالای 15 و همچنین مهارت زبان کشور مقصد از مهم ترین شروط می باشد. بسته به این که کدام دوره از تحصیلات را می گذرانید نمره زبان متفاوت است. داشتن انگیزه نامه و توصیه نامه برای تحصیل در خارج از کشور نیز شانس متقاضی را برای پذیرش بالا می برد. در نوشتن انگیزه نامه رعایت نمودن نکاتی می تواند در پذیرش تحصیلی متقاضی تاثیرگذار باشد. علاوه بر بحث پذیرش، اجازه کار دانشجویی و اجازه همراه و اقامت بعد از تحصیل از نکات مهمی هستند که از مدرسه تا دانشگاه و از کشوری به کشور دیگر، متفاوت هستند و متقاضیان باید برای ادامه تحصیل خود این موضوعات را در نظر داشته باشند.

 

زمان مناسب برای تحصیل در خارج از کشور

در مرحله بعد ، باید زمان مناسب برای تحصیل در خارج از کشور را در نظر بگیرید یعنی به طور معمول ، بهتر است تصمیم بگیرید چه زمانی تصمیم دارید برای ادامه تحصیل به کشوری خارجی بروید . معمولا برای آغاز پروسه تحصیل در خارج باید حداقل از یک سال زودتر اقدام نمایید البته ممکن است کمی بیشتر هم طول بکشد .

بسیاری از برنامه های تحصیل در خارج از کشور متقاضیان را ملزم به درخواست حداقل 6 ماه قبل از شروع برنامه می کنند ، بنابر این داشتن حداقل یک سال زمان این فرصت را به شما می دهد تا بتوانید با صبر و حوصله یک دانشگاه و یک برنامه تحصیلی و چه بسا یک بورسیه تحصیلی را بیابید .

high education

تحصیل در خارج از کشور در مدارس

شرایط تحصیل در خارج از کشور در مدارس به این صورت است که آموزش معمولاً در دو سطح آموزش ابتدایی و متوسطه وجود دارد. آموزش ابتدایی در بیشتر کشورها از سن 6 تا 10 سالگی اجباری است. 4 سال اول کودکان در دبستان ابتدایی را می گذرانند و در آنجا می توانند نقاشی، محاسبه و نوشتن یاد بگیرند. اینها همه علوم پایه اجباری ساده برای استفاده در زندگی آینده فرد هستند.

مرحله دوم مدارس دوره متوسطه است که برای افراد 10 تا 15 ساله می باشد. این دوره معمولاً از لحاظ برنامه درسی شامل زبان و ادبیات، یک زبان خارجی، جبر، زیست شناسی، شیمی، جغرافیا، هندسه، تاریخ، فیزیک، موسیقی، هنر و تربیت بدنی است. معمولاً برای تحصیل در مقطع مدرسه ارائه مدرک زبان الزامی نمی باشد.

پس از گذشت 15 سال، دانش آموزان در رشته هایی مانند زبان و ادبیات، انگلیسی/ آلمانی/ فرانسوی/ اسپانیایی و…

و همچنین زیست شناسی ، شیمی ، جغرافیا ، ریاضیات و فیزیک امتحان می دهند و سپس وارد یک موسسه آموزش عالی می شوند.

تحصیل در مقطع کارشناسی در خارج از کشور

کشورهای خارجی در دانشگاه ها نیز مهیای امر تحصیل در خارج از کشور و ورود متقاضیان بین المللی هستند. وزارت آموزش و پرورش و مدیریت آموزش عالی کشورها مدارس، کالج ها و دانشگاه ها را مدیریت می کند. دانشگاه ها ممکن است موسسات خصوصی یا دولتی باشند.

سطح تحصیلات عالی نیز دارای درجه بندی است و شامل سطح پیش دانشگاهی، لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتراست. متقاضیان برای ورود به مقطع کارشناسی باید توجه داشته باشند که قبل از ورود به دوره اصلی، یک مقطع واسطه معادل پیش دانشگاهی را که حدود 2 الی 4 سال است باید بگذراند و سپس وارد مقطع لیسانس در دانشگاه شود.

طول دوره تحصیلی مقطع لیسانس بین 3 تا 4 سال است. دانشجویان بین المللی مطابق با نتایج مصاحبه و بر اساس مدارک ارسالی درباره آموزش های قبلی وارد دانشگاه ها می شوند. شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی، توسط هر دانشگاه به طور مستقل تنظیم می شود. به غیر از مهارت های زبانی، دانشجویان بین المللی می توانند رشته های اصلی را که برای تحصیلات بیشتر با توجه به رشته های برگزیده لازم هستند، مطالعه کنند.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور

دانش آموزان امروزی بیشتر از قبل ارزش دانشجوی بین المللی بودن را در نظر می گیرند و به دنبال تحصیل فراتر از مرزهای خود برای دوره های تحصیلات تکمیلی هستند. دانشجویان برای دوره های کارشناسی ارشد باید مدرک لیسانس دریافت کنند. هر ساله درخواست دعوتنامه رسمی برای متقاضیانی که شرایط ویزای تحصیلی را دارند، در نوبت های مختلفی عمدتاً از هفته اول فروردین تا هفته اول آبان پذیرفته می شود.

قبل از درخواست برای داشتن شرایط ویزای تحصیلی، اطلاعات دقیق دوره را از دفتر بین المللی دانشگاه بخواهید. طول دوره کارشناسی ارشد 1 تا 2 سال است. برای این امر باید اطلاعات بیشتری در مورد روند پذیرش افراد واجد شرایط در دانشگاه ها پیدا کنید.

تحصیل در مقطع دکتری در خارج از کشور

کسب مدرک دکترا کاری است که کمتر کسی مایل به انجام آن است. دوره دکترا معمولاً 3 تا 4 ساله است و متقاضیان واجد شرایط ویزای تحصیلی می توانند سطح دکترا را در تمام رشته هایی مانند پزشکی، مهندسی، هواپیمایی، اقتصاد، مدیریت، مهندسی عمران و بسیاری از برنامه های دیگر موجود ادامه دهند.

در دوره دکترا معمولاً مبلغی به دانشجو به عنوان حقوق ماهیانه اعطا می شود و همین نکته این موقعیت تحصیلی را پر رقابت و سخت از لحاظ قبولی ساخته است. به طور کلی قبولی در مقطع دکترا از دو روش امکانپذیر است.

یک روش همان درخواست دانشجو و اخذ پذیرش از سوی دانشگاه است که مشابه دوره کارشناسی ارشد می باشد؛ روش دوم پذیرش با بورسیه تحصیلی است. دوره های دکترا برای دانشجویان به دو صورت تمام وقت و نیز پاره وقت همراه با کار ضمن تحصیل (حداکثر 30 ساعت در هفته) وجود دارد.

داشتن رزومه تحصیلی درخشان مثل تألیف مقاله و کتاب و … و نیز جلب نظر به استاد به عنوان سوپروایزر که پروپوزال و رساله دانشجو را پشتیبانی کند از ضروریات شرایط ویزای تحصیلی در مقطع دکتراست.

چرا تحصیل در خارج از کشور ؟

بسیاری از افراد در مورد اینکه چرا تحصیل در خارج از کشور مناسب می باشد اطلاعات زیادی ندارند، به همین دلیل برای اینکه در مورد مزایای اینکه چرا تحصیل در خارج از کشور مناسب است اطلاعات بیشتری داشته باشید در ادامه برخی از مهمترین مزایایی که دارد را بیان می کنیم.

بهترین کشور برای تحصیل ایرانیان و شرایط عمومی

از جمله مهمترین سوالاتی که مد نظر متقاضیان تحصیل در خارج از ایران و تحصیل زیر 18 سال در خارج از کشور می باشد، این است که بهترین کشور برای تحصیل ایرانیان کدام کشور می باشد. هدف اکثر افراد از ادامه تحصیلاتشان در کشوری دیگر، کار و ادامه زندگی در آن کشور داشتن شرایط بهتر از تمامی لحاظ نسبت به ایران می باشد.

جهت انتخاب کردن بهترین کشور برای تحصیل ایرانیان می بایست به طور دقیق به تحقیق در رابطه با کشور مد نظرتان بپردازید و شرایط آن را با معیار های خود مقایسه نمایید. پس از اتمام تحصیل در کشور مقصد شما می بایست یکی از دو مسیر ادامه زندگی در آن کشور و یا بازگشت به کشورتان را در پیش بگیرید.

این نکته را در نظر داشته باشید که شما می بایست برای هر دو حالت خود را آماده نمایید زیرا با حضور در محیط و آشنایی با شرایط مختلف، امکان تغییر تصمیمتان وجود دارد. جهت انتخاب بهترین کشور برای ادامه تحصیل می بایست تمامی این فاکتور ها را در کنار هم قرار داده و به بررسی دقیق آنها بپردازید.

یکی از مهم ترین نکاتی که می بایست هنگام مهاجرت تحصیلی مد نظرتان باشد، استفاده از مشاوره صحیح توسط اشخاصی است که تجربه حضور و تحصیل در بهترین کشور ها را دارند و می توانند با در اختیار گذاشتن تجربه خود، بهترین مسیر ها را پیش پای شما بگذارند.

کشور مناسب برای تحصیل در خارج از کشور

هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب کشور برای تحصیل در خارج ، مقصد های بسیاری وجود دارد که بسته به نوع ذهنیت و شرایط تحصیلی شما می تواند از میان شهرهای بزرگ یا کوچک باشد . بهتر است ابتدا کشورهایی را که علاقه بیشتری به تحصیل در آن دارید مشخص کنید و سپس تصمیم خود را بگیرید .

به عنوان مثال ترجیح می دهید در مناطق روستایی یا شهری تحصیل کنید ؟ ، آیا می خواهید در یک کشور انگلیسی زبان تحصیل کنید یا کشوری که برای تحصیل در آن نیاز به یادگیری یک زبان خارجی داشته باشید ؟ و یا فاصله کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید تا ایران چقدر باشد ؟

بر اساس پاسخ های شما به این سبک سوالات مشخص می شود که می توانید چه کشورهایی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید یعنی بهترین کشور برای تحصیل در خارج با توجه به شخصیت و سوابق تحصیلی شما کدام است ؟ مهم ترین نکته در انتخاب کشور این است که کشور منتخب باید مناسب و درخور شرایط و روحیه شما باشد .

به عنوان مثال کشور های مختلف را از نظر شرایط تحصیلی ، ریسک های احتمالی اخذ ویزای تحصیلی ، قوانین و مقررات ، آب و هوا ، آینده شغلی ، آداب و روسم و فرهنگ برای پذیرفتن افراد خارجی و استاندارد های آموزشی بررسی نمایید .

ترجمه مدارک برای تحصیل در خارج از کشور

شما باید برای اخذ پذیرش از هر دانشگاه مدارک لازم را آماده نموده و آن ها را به صورت رسمی ترجمه کنید و به دانشگاه مقصد جهت بررسی ارسال نمایید . از جمله مهم ترین این مدارک می توان به ریز نمرات و دانشنامه دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد که دارای مهر و امضای دانشگاه است و سپس به تائید وزارت علوم ، وزارت بهداشت و یا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد رسیده اشاره کرد .

شما باید مدارک گفته شده را در دارالترجمه ‌های رسمی ، ترجمه کرده و این ترجمه‌ ها دارای مهر دادگستری و وزارت امور خارجه باشد سپس آن ‌ها را به دانشگاه مورد نظرتان جهت ادامه تحصیل در پاکت مهر و موم ‌شده ارسال نمایید . در نظر داشته باشید شما پس از طی کردن مراحل بالا با توجه به دانشگاه و کشور مقصدتان باید مدارکتان را مورد ارزیابی مجدد توسط نهاد های معرفی‌ شده از سوی دانشگاه‌ های کشور مقصدتان نیز قرار دهید .

education in ukraine

بازگشت دانشجویان به کشور

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در این باره گفت: طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیر مقیم به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به کشور و همچنین ایجاد ارتباط موثر دانشمندان و متخصصان ایرانی غیر مقیم با همتایان داخلی و مراکز علمی و فناوری منتخب توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان طراحی شده و از اسفند سال ۱۳۹۴ به صورت رسمی آغاز شده است

وی هدف اصلی این طرح را ایجاد سازوکاری برای بهره‌مندی از دانش و تجارت ارزشمند دانشمندان و متخصصان ایرانی و غیر مقیم در قالب برنامه‌هایی مانند پسا دکتری، فرصت‌های مطالعاتی، اساتید مدعو و معین، فعالیت‌های فناورانه و برگزاری سخنرانی و کارگاه‌ تخصصی با تاکید بر مدل چرخش نخبگان دانست

صلواتی اضافه کرد: از جمله مهمترین دستاوردهای این طرح می‌توان به ارائه تسهیلات به بیش از ۱۴۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان بازگشتی از دانشگاه‌های برتر جهان اشاره کرد. وی ادامه داد: همانطور که در نمودار فوق مشخص است، تعداد متخصصات ایرانی بازگشتی از اسفند ۱۳۹۴ تاکنون به ۱۴۰۲ نفر رسیده است.

به عبارت دیگر از زمان آغاز رسمی طرح همکاری با متخصصان ایرانی،‌ به طور متوسط روزانه یک ایرانی متخصص به کشور بازگشته است. به گفته این فعال حوزه مطالعات مهاجرت، در ۹ ماه اول سال ۱۳۹۸ در مجموع بیش از ۳۰۰نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر جهان به کشور بازگشته‌اند، بر همین اساس میانگین روزانه تعداد متخصصان بازگشتی به داخل کشور بیش از یک نفر بوده است.

 

مزایای تحصیل در خارج از کشور

تحصیل در خارج از کشور یک تجربه در حال تغییر زندگی است و برای بسیاری از دانشجویان، این به یاد ماندنی ترین تجربه در حرفه های خود در دانشگاه است. درک مزایای مشخص زندگی و تحصیل در یک کشور خارجی مهم است. مزایای مهاجرت تحصیلی با توجه به شرایط و خواسته های هر فرد یا دانشجو مشخص می شود.

 

دریافت ذهنیتی جدید با تحصیل در خارج از کشور

خواه در کار ، تحصیل یا روند های دیگر مهاجرتی باشید، می توانید از مجموعه ذهنیت جدید خود برای پشتیبان گیری از استدلال ها ، آگاهی از اعتقادات و هدایت آینده خود استفاده کنید. پس با تحصیل در خارج از کشور شما ذهنیتی جدید کسب می کنید. 

 

ارتقاء شغلی

ویزای کار یکی از پر مخاطب ترین روش های مهاجرتی می باشد که در تفکرات تمامی افراد نقش بسته است. با توجه به محدودیت های موجود در روش های کاری، مهاجرت تحصیلی به عنوان یکی از برترین گزینه های علاقه مندان تبدیل شده است. به دلیل استانداردهای آموزش عالی در خارج از کشور و محیط پیشرفته فناوری، دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند در زادگاه خود از فرصت های شغلی و نقش شغلی بالاتری برخوردار هستند. این یکی از اصلی ترین دلایلی است که والدین می خواهند فرزندان خود را به تحصیل در خارج از کشور برسانند.

 

 

 ورود به دانشگاه بدون کنکور

شاید به جرئت یکی از مهمترین مزایای تحصیل در خارج از کشور این باشد که فرد بدون استرس کنکور می‌تواند وارد دانشگاه شود. از آن مهم تر شاید این باشد که او می تواند در رشته مورد علاقه خود مشغول به تحصیل شود. در حالیکه، در حال حاضر ورود به دانشگاه در ایران برای همه ایرانیان فراهم نیست و سدی به نام کنکور مانع دستیابی همه علاقمندان به تحصیلات عالی است.

با وجود اینکه افراد زیادی تلاش میکنند تا از این سد گذشته و وارد دانشگاه شوند، اما به خاطر ظرفیت محدود دانشگاهها و رشته های دانشگاهی نمی توانند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند. به همین دلیل، برای عبور از این سد، علاقمندان مجبور هستند ماهها و یا شاید سالها خود را برای کنکور آماده کنند به امید اینکه بتوانند در دانشگاه و رشته مورد علاقه خود مشغول به تحصیل شوند.

این در حالی است که بسیاری از دانشگاههای برتر دنیا احتیاجی به آزمون و کنکور ندارد و دانشجو با در نظر گرفتن علاقه و داشتن سرمایه کافی، در رشته مورد نظر خود مشغول به تحصیل می شود. بنابراین دانشجو با یک انتخاب آگاهانه میتواند در رشته مورد علاقه خود و در یکی از دانشگاههای خوب بین المللی تحصیل کند. برخورداری از این مدرک تحصیلی میتواند به او در ادامه راه زندگی کمک قابل توجهی کند.

 

به دست آوردن تجربه زندگی

یکی از دلایل نهایی تحصیل در خارج از کشور کسب تجربه زندگی است. شما یاد خواهید گرفت که چگونه زندگی خود را سازماندهی کنید و آن را در یک شرایط خاص به خوبی مدیریت کنید. شما با تحصیل در خارج از کشور یاد می گیرید که از موقعیت های پیش بینی نشده استفاده کنید و مستقل و خودکفا باشید. 

 

ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه

اگر رشته مورد علاقه‌تان در عالی‌ترین سطح در دانشگاه‌‌های خارجی ارائه می‌شود، برای کسب پذیرش در آن دانشگاه باید امیدوار باشید. در واقع، برای ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه‌تان باید نهایت سعی و تلاشتان را به کار ببرید. این انتخاب در کسب موقعیت‌های شغلی بهتر و بالاتر در عرصه رقابتی بازار کار بسیارموثر خواهد بود.

 

آشنایی با فرهنگ های تازه

مهاجرت تحصیلی به معنای ورود به دنیای دیگر و آشنایی با فرهنگ و سنت های مختلف می باشد. سفر، آشنایی در حالی مثمر ثمر است که به همراه کشف باب های تازه علم و دانش افزایی باشد. از همین رو با توجه به نگرش افراد می توان آشنایی با فرهنگ های جدید را به عنوان مزایای مهاجرت تحصیلی اشاره کرد. به طور کلی گفته می شود که محیط، به شخصیت سازی و نحوه تفکر کمک زیادی می کند.

دانشجویانی که تصمیم به تحصیل در خارج از کشور گرفتند، عموما در معرض فرهنگ های مختلف مردم قرار دارند و در تحلیل چیزها ذهنیت خوبی خواهند داشت. از این رو، تحصیل در خارج از کشور تأثیر خوبی در تغییر ذهنیت خواهد گذاشت.

 

یادگیری زبان جدید

به واسطه تحصیل در کشور ثانویه، یادگیری زبان و ارائه مدرک زبان از ملزومات مسیر مهاجرت تحصیلی می باشد. علاقه مندان به تحصیل در سایر کشورها با دنیای جدیدی از لغات، واژگان و دستور زبان آشنا می شوند که قادر خواهند بود برای تحصیل از آن استفاده نمایند. شرایط مدرک مورد نیاز زبان برای هر کشور و مقطع متفاوت می باشد و متناسب با شرایط تعیین می شود.

 

دوستی های دائمی با تحصیل در خارج از کشور

ممکن است که شما با تحصیل در خارج از کشور دوستان بسیاری را پیدا کنید. اما این دوستی ها می تواند دائمی شود. در واقع فرهنگ های مختلف خود می تواند به عنوان نقطه عطفی برای دوستی های دائمی و قوی باشد. در واقع می توان گفت که یک تجربه اشتراکی بین المللی مشترک راهی عالی برای برقراری ارتباط با دانشجویان دیگر است.

 

استقلال

تحصیل در خارج از کشور نه تنها منحنی یادگیری را برجسته می کند بلکه نگرش خودکفا را نیز بهبود می بخشد و همچنین کمک می کند تا یک سبک زندگی مستقل ایجاد کند. استقلال به عنوان یکی از برترین مزایای مهاجرت تحصیلی به حساب می آید. دانشجویان در با تحصیل در کشورهای دیگر استقلال لازم برای زندگی تنها و مدیریت آن را آموزش می بینند.

 

 

رزومه پربار

ثبت چنین تجربه‌ای در سوابق تحصیلی، موقعیت‌های شغلی مطلوبی را برای شما چه در کشور خود یا حتی در سایر کشورها فراهم خواهد کرد. اگر بهره هوشی بالایی داشته باشید و شانس نیز با شما یاور باشید، می‌توانید موقعیت شغلی مناسبی را در کشور میزبان به دست آورید. در مجموع، داشتن چنین تجربه‌ای آینده شغلی خوبی را برای شما چه در کشور زادگاهتان یا در سایر کشورها فراهم می‌کند.

 

تحصیل در خارج از کشور و افزایش چشم انداز بین المللی

تحصیل در خارج از کشور می تواند دیدگاه بین المللی جذابی را به شما هدیه دهد. عده ای از دانشجویان پس از تحصیل در خارج از کشور به کشور محل زندگی خود بر می گردند. اما عده ای نیز برای ویزای کار اقدام می کنند. به نظر می رسد که تجربه بین المللی حاصل از تحصیل در خارج از کشور توسط کارفرمایان مطلوب است. از این رو اقدام به کار تجربه ای دل انگیر خواهد بود. 

 

 

 

 

university ukraine

و اما مشکلات تحصیل در خارج از کشور

احساس زندگی در غربت

به صورت کلی ایرانیان در مقایسه با مردم کشورهای دیگر بخصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی ، افراد احساساتی تری هستند. ایرانیان غالبا وابستگی خانوادگی بیشتری نسبت به هم دارند و اولین مساله ای که برای هر دانشجوی ایرانی در خارج از کشور میتواند اتفاق بیافتد، احساس زندگی در غربت است. البته میزان این احساس کاملا بستگی به فرهنگ کشور مقصد، وجود بستگان یا دوستان در آن کشور، تعداد ایرانیان مقیم در آن کشور و بسیاری موارد دیگر است. اما به هر صورت، این حس در افراد بخصوص در ابتدای ورود به هر کشوری ایجاد می شود. دوری از خانواده، دوستان و آشنایان یکی از مواردی است که هر فرد باید پیش از مهاجرت بایستی به آن توجه کند و خود را برای آن آماده نماید.

 

هزینه های بالای زندگی و تحصیل

بطور کلی، تحصیل در خارج از کشور با هزینه های قابل توجهی همراه است. البته هزینه تحصیل و زندگی در برخی کشورها کمتر است و افرادی که به صورت بورس در خارج از کشور مشغول به تحصیل میشوند، هزینه های کمتری را متقبل می شوند. لذا، توجه به این موضوع برای اینکه دانشجو در ادامه راه دچار مشکل نشود بسیار مهم است.

در هر صورت در مقایسه با کشور خودمان، هزینه تحصیل و زندگی در خارج از کشور، به صورت قابل توجهی بیشتر است. بخصوص که مسائل اقتصادی و نوسانات قیمت ارز در چند سال اخیر، بیش از پیش در هزینه های زندگی و تحصیل در خارج از کشور تاثیر گذار بوده است.

 

تحصیل در خارج از کشور گران است

هزینه های سفر، شهریه، مسکن، کتاب و ملزومات، آب و برق، حمل و نقل محلی و هزینه کلی زندگی می تواند هنگام تحصیل در خارج از کشور به سرعت افزایش یابد. بسته به نوع مقصد، دانشگاه و اینکه آیا شغل پاره وقت، بورسیه تحصیلی یا کمک مالی دارید، هزینه های بسیار متفاوت می باشد. لازم بذکر است که به واسطه تفاوت نرخ ارز این موضوع به چشم می آید و در صورتی که دانشجویان در حال زندگی در کشور مورد نظر باشند با توجه به درآمد های حاصله از کار دانشجویی، توازن هزینه و درآمد برقرار می شود.

 

مشکلات زبان

این احتمال وجود دارد تا برای ایجاد ارتباط با مردم به هنگام مکالمه آن‌ها به زبان اصلیشان دچار مشکل شوید. در چنین وضعیتی باید به ناچار تا حدودی زبان بومی مردم را یاد بگیرید تا در مواقع لزوم از آن استفاده کنید. البته امروزه بسیاری از مردم در سراسر جهان به زبان انگلیسی آشنایی دارند و این امر ایجاد ارتباط را آسان‌تر کرده است.

 

تقابل عقاید

ممکن است که در برخی مواقع احساس بیگانگی کنید و تحمل شرایط زندگی جدید دشوار به نظر برسد. حتی شاید برخی از عقاید معمول مردم آن کشور برای شما غیر قابل قبول باشد.  یا در بعضی شرایط کاملا نادیده گرفته شوید. در مقابل، شاید دیدگاه‌ها و عقاید شما نیز در گروه‌های اجتماعی پذیرفته نشود.

در نهایت، دلتنگی شما برای خانه و خانواده‌تان تحمل شرایط را اندکی دشوار کند. خوشبختانه، امروزه پیشرفت تکنولوژی این مسئله را تاحدودی آسان‌تر کرده تا در مواقع لزوم با عزیزانتان ارتباط برقرار کنید. کلیه این موارد اندکی از صدها حسن و ایراد تحصیل در خارج است که احتمال دارد با آن مواجه شوید. نحوه برخورد با آن‌ها و یافتن راه حل کاملا برعهده شما است. اگر شما هم تجربه زندگی و تحصیل در خارج از کشور را دارید، با کجارو در میان بگذارید.

 

وضعیت آب و هوایی کشور مورد نظر

اگر شخصی هستید که وضعیت جسمی شما روی آب و هوای خیلی سرد حساس است از رفتن به کشور های اروپا و کانادا جدا پرهیز کنید. هوای اروپا به خصوص سوئد و نروژ و المان و فرانسه در نیمه دوم سال همیشه و هروز دارای بارش برف و باران است و دمای هوا تا -20 درجه می رسد.در اروپا مثل ایران خبری از بخاری های گازی نیست و شما با هزینه های بسیار زیاد با یک سیستم مرکزی باید اتاق خود را گرم نگه دارید.

 

شما در اختیار خود هستید

ارتباطات یکی از مهمترین موانع برای بیشتر علاقه مندان به مهاجرت تحصیلی می باشد که با ورود به کشور جدید با آن روبرو می شوند. سفر به یک مقصد خارجی به تنهایی می تواند یک تجربه بسیار ارعاب کننده باشد. شما ممکن است برای اولین بار استقلال خاصی را تجربه کنید. 

شاید شما هرگز به تنهایی زندگی نکرده باشید یا به خارج از کشور خود سفر نکرده باشید. از آنجا که برخی از بدترین علائم شوک فرهنگی (غم و اندوه ، اضطراب، احساس انزوا یا بیگانگی) می تواند ناشی از این واقعیت باشد که دیگر شما دوستان و خانواده خود را در کنار خود ندارید، مهم است که شما کاملاً برای این انتقال آمادگی داشته باشید.

 

فشار مالی

آن دسته از دانشجویانی که با استفاده از قرض یا وام قصد ادامه تحصیل را دارند، در دوران تحصیل از لحاظ مالی اندکی تحت فشار خواهند بود. بنابراین، اگر قصد چنین ریسکی را دارید بهتر است اندازه آن در حد وسع مالیتان باشد. زیرا بازپرداخت چنین بدهی‌هایی ممکن است تا چند سال طول بکشد؛ از اینرو، مهلت بازپرداخت را به پس از فارغ‌ التحصیلی موکول کنید.حتی ممکن است زمان ادای دین تا به دست آوردن یک شغل مناسب عقب بیفتد.

مشاوره رایگان ویزا و اقامت

09101424896

09101424896

همین الان این شماره رو ذخیره کن، تو واتساپ پیام بده، یه مشاوره تخصصی رایگان هدیه بگیر.

اطلاعات تماس


ساعات کاری


شنبه
9:00 تا 17:00
یک شنبه
9:00 تا 17:00
دو شنبه
9:00 تا 17:00
سه شنبه
9:00 تا 17:00
چهار شنبه
9:00 تا 17:00
پنج شنبه
9:00 تا 14:00
جمعه
تعطیل

تفلن‌های تماس جهت ارتباط با مشاوران

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.